Neaktivní Google účet může přijít draho

Google začal postupně všem svým uživatelům rozesílat emaily s novými pravidly k využívání aplikací a služeb. Změnami budou zasaženy známé aplikace jako jsou Google Fotky, Disk, Tabulky, Dokumenty, Gmail a další.

Google
Google

Google účet není využíván? Můžete přijít o svá data!

Nové podmínky se týkají těch účtů, které nejsou aktivně využívány po dobu dvou let. Myšleno tím je, že pokud se k aplikacím nebo službám nepřihlásíte, Google může nenávratně smazat Vaše data.

Google tento krok odůvodňuje tím, že chce pročistit své úložné prostory a před smazáním dat by měl uživatele upozornit emailem 3 měsíce předem. Zabránit tomu lze i obyčejným přihlášením a drobnou aktivitou v dotčených službách. Každý uživatel by měl mít možnost si svá data nejdříve zazálohovat.

Velice důležitou informací je, že se bude dvouletý časový limit měřit zvlášť pro každou aplikaci.

Pokud tedy nevyužíváte Gmail, ale jste aktivní v Google Fotkách a Tabulkách, dojde pouze ke smazání dat v Gmailu.

Nová pravidla začnou platit 1. června 2021 a k prvnímu smazání dat by tak mělo dojít až 1. června 2023. Časový limit se netýká uživatele služeb Google One a Google Workspace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *